Website maken

Door een website te maken, zult u uw ideeën, gedachten en documenten met de wereld kunnen delen. Maar als u het nog nooit eerder hebt gedaan, kan het een beetje tijdrovend en moeilijk zijn. Hoe laat je foto’s, video’s, tekst, opmaak met alle tags zien?

1
Ga op zoek naar ideeën. Kijk naar sites met mooie ontwerpen en probeer erachter te komen waarom ze zo populair zijn. Vaak omdat deze sites duidelijk en overzichtelijk zijn. Alles is in één oogopslag zichtbaar – informatie, bronnen, links – en de navigatie is intuïtief en snel. Kijk vervolgens naar succesvolle sites in uw sector om te zien hoe u uw eigen site zou kunnen organiseren.
Website maken ? Wees realistisch! Leg de lat niet te hoog als je net begint!
Toegang tot informatie is van fundamenteel belang. Mensen moeten gemakkelijk en snel toegang kunnen krijgen tot de inhoud die u aanbiedt. Als je dat niet kunt, maak je site dan logisch.
Het ideaal is om het eenvoudig te houden, zonder al te veel pagina’s (geen duizenden!) met een duidelijke vormgeving en organisatie
Afbeelding getiteld Maak een website Stap 2
2
Zoek een thema. Als u al een vrij goed idee hebt van wat uw site zal bevatten, kunt u deze stap overslaan. Zo niet, dan zijn hier een paar punten om u te helpen de dingen duidelijker te zien. Ten eerste moet u begrijpen dat er miljarden mensen op het internet zijn, en dat een groot percentage daarvan websites heeft. Als je jezelf beperkt tot iets dat nog niet gedaan is, zul je nooit beginnen.
Als men u zegt “Internet”, waar denkt u dan het eerst aan? E-commerce? Muziek? Nieuws? Sociaal netwerken? Bloggen? Al deze projecten zijn aanvaardbaar en uitvoerbaar.
U kunt bijvoorbeeld een site maken die gewijd is aan uw favoriete muziekband, met een discussieforum waar fans zich kunnen uitdrukken.
Of u zou een meer bescheiden site voor uw gezin kunnen maken. In dit zeer bijzondere geval gaat u inhoud online zetten die soms zeer intiem is, en er is geen sprake van dat iemand die zo zal lezen. Het is daarom verstandig om bepaalde pagina’s, of de hele site, te beveiligen met een wachtwoord dat alleen bekend is bij u en uw gezinsleden.
Als u een nieuwsjunkie bent, of als u iets wilt dat minder gefilterd is dan de traditionele media, bouw dan een website en ontvang openbaar beschikbare feeds van nieuwsleveranciers zoals Reuters, BBC, AP, en anderen. Bouw uw eigen nieuwsaggregator (wat vroeger vreemd genoeg een “krant” werd genoemd), en plaats dan al het nieuws dat geschikt is om te worden gepubliceerd.
Als u goed kunt schrijven, maak dan een blog en schrijf over een onderwerp waar u gepassioneerd over bent om lezers aan te trekken die dagelijks in dat onderwerp geïnteresseerd zijn.

3
Wees voorbereid. Het opzetten van uw website zal veel tijd en geld kosten. Dus stel in het begin een limiet, en ga er dan voor. Het eerste wat u moet doen als u eenmaal een idee hebt en klaar bent om de site te bouwen, is deze plannen. U hoeft in dit stadium nog niet al te gedetailleerd te plannen, maar u moet op zijn minst weten waar u naartoe gaat.

Definieer uw inhoud nauwkeurig. Er zijn veel verschillende soorten inhoud op het internet, en ze zijn allemaal aanvaardbaar. Je hebt ideeën, je hebt doelen, dus definieer duidelijk wat je inhoud zal zijn! Hier zijn enkele voorbeelden van inhoud:
een onlinewinkel: als u van plan bent goederen of diensten te verkopen, denk dan na over de manier waarop u uw artikelen zult verkopen. Als u niet veel te verkopen hebt, kunt u het beste gebruikmaken van gespecialiseerde sites zoals Society6, Amazon of Cafepress, die een goede reputatie hebben. U stuurt uw artikelen in en bepaalt uw eigen prijzen.
media: wilt u video uitzenden? muziek? Wilt u uw bestanden zelf hosten, of bent u van plan een gespecialiseerde site te gebruiken? In het laatste geval zijn Youtube, SoundCloud en DailyMotion ideaal. Als u videodocumenten van deze sites op uw site insluit, zorg er dan voor dat uw site goed in elkaar zit voor een perfecte verspreiding.
beelden: bent u een fotograaf? een kunstenaar? Als u van plan bent uw werk op uw site te zetten, zorg er dan voor dat niemand het van u kan stelen. Zet ze bijvoorbeeld in “thumbnail”-formaat of verberg ze achter flash code, ze zullen niet 100% beschermd zijn, maar de doorsnee persoon zal er niet gemakkelijk bij kunnen.
Widgets: dit zijn kleine programma’s die op uw computer draaien. Hiermee kunt u uw bezoekers bijhouden, wat ze komen bekijken of zoeken, waar ze vandaan komen, enz. Er is een overvloed aan “widgets” op het Internet, en voor alle doeleinden (klok, beurskoersen, rekenmachine, enz.) Zorg er alleen voor dat u ze van veilige sites haalt.
contactinformatie: u bent van plan informatie in te voeren die ons in staat stelt contact met u op te nemen. We kunnen je niet genoeg adviseren om voorzichtig te zijn. Je zet niet je echte adres of telefoonnummer online, anders wordt je identiteit gestolen. Gebruik in plaats daarvan een postbus of een e-mailadres als u geen fysiek adres voor uw bedrijf hebt.

5
Maak een stroomschema. Een website maken begint altijd met een homepage. Deze pagina, die het adres “www.monSiteAMoi.com” heeft, is waar uw bezoekers zeker zullen aankomen. Dat is aan jou! Daarom is het een goed idee om een stroomschema op te stellen van de verschillende secties en pagina’s van uw site, en de links die ze allemaal met elkaar verbinden.
Afbeelding getiteld Maak een website Stap 6
6
Denk aan nieuwe uitkijkplatforms. Sinds 2012 is er een explosie geweest van tablets en andere mobiele apparaten. Steeds meer websites worden erop bekeken. Als u wilt dat uw site lang meegaat en als u zoveel mogelijk bezoekers wilt bereiken, moet u nadenken over het maken van verschillende versies voor deze platforms, of beter nog, het maken van een multiplatformsite, wat een goede beheersing van programmeren vereist.